dimarts, 28 de juny del 2011

Opinió/n Carolina s'enamora - Federico Moccia

Bona tarda! Com van les vacances? Abans d'ahir, per fi, vaig acabar el llibre que havia estat llegint des que vaig acabar la selectivitat, Carolina s'enamora de Federico Moccia. He de dir que m'ha agradat més del que m'esperava, ja que totes les crítiques que llegia eren força dolentes. Però he de deixar una cosa molt clara, el llibre és força subrealista, poc creïble i un tant incoherent. Hi ha escenes que no passen tenint en compte l'edat de les protagonistes. Però, això ja ho explicaré millor en la meva opinió, més endavant.

Buenas tardes! Cómo van las vacaciones? Antes de ayer, por fin, terminé el libro que había estado leyendo desde que terminé la selectividad, Carolina se enamora de Federico Moccia. Tengo que decir que me ha gustado más de lo que esperaba, ya que todas las críticas que leía eran bastante malas. Quiero dejar una cosa clara, el libro es muy surrealista, poco creíble y hasta un tanto incoherente. Hay escenas que si miramos la edad de las protagonistas, no pasan. Pero esto ya lo explicaré mejor en la opinión, más adelante.

Fitxa tècnica/ Ficha técnica:
Títol/ Titulo: Carolina s'enamora / Carolina se enamora
Títol/ título original: Amore 14
Autor: Federico Moccia
Editorial: Columna, Grup 62 (cat.) / Planeta (cast.)
Pàgines/ páginas: 608 (cat.) /464 (cast.)
Preu/ precio: 18,50€
ISBN: 9788466413312 (cat.) / 9788408098904 (cast.)


PUNTUACIÓ/N: **** (4/5)




Sinopsis en català:
La Carolina té gairebé catorze anys i, com totes les noies de la seva edat, és única.

La Carolina té gairebé catorze anys i, com totes les noies de la seva edat, és única. Ara viu un moment màgic: les amigues amb qui comparteix els dies i els somnis, els primers petons robats a la penombra del portal de casa, la música, que sempre sona en el moment adequat, i, sobretot, totes aquelles lletres de cançons que semblen parlar d’ella i per a ella.
I també les festes. I l’escola. Les bromes entre els companys de classe, el professor extravagant, però també els exàmens. I una àvia meravellosa que sap mirar dins l’ànima de la Carolina i un germà gran que l’ajuda a somiar amb el cor.
I l’amor? Com és l’amor en realitat? Potser té els ulls de Massimiliano? Potser és allò, l’amor...
Només hi ha un problema: la Carolina ha perdut el mòbil, i amb el mòbil, tot el que sabia d’ell. Però no ho dubta, trobarà el Massimiliano en algun lloc. I mentre somia arribar a tres metres sobre el cel, la vida continua enmig de les aventures diàries, les ombres de la vida familiar i l’esperança dipositada en el futur.
La Carolina està preparada per ser feliç. 



Sinopsis en castellano:
Carolina tiene 14 años y es una chica como las demás: quiere hacer más cosas de las que sus padres le permiten, su paga semanal nunca le alcanza para todo lo que le gustaría, quiere una moto para mover moverse por la ciudad pero le cuesta mucho conseguirla y tarda en llegar mucho más de lo que desearía, tiene la cabeza llena de ideas propias que nunca encajan con las de los adultos…
Es una chica optimista y alegre. Pronto conoce a nuevas amigas en el instituto con las que empieza una relación de confianza y amistad. Y allí, entre libros, clases, fi estas con los amigos, besos en portales oscuros… llega su primer amor verdadero, Massimiliano.


Opinió personal:

Carolina s'enamora és el llibre que aquest any s'ha publicat de Federico Moccia. Segueix la línia de totes les altres novel·les de Moccia, com a totes les seves novel·les trobem com a tema principal l'amor. He llegit tots els llibres de Moccia i he de dir que aquest, tot i que m'ha agradat m'ha semblat molt poc real, tot i això m'ha agradat més del que esperava. Jo diria que si us agraden els llibres de Moccia aquest també us agradarà.

La història comença quan la Carolina, que té 14 anys, està preparant-se per passar un gran dia, un de molt important amb en Massi. Aleshores comença a explicar-nos mitjançant un flashback tot el que ha passat abans d'aquest dia, des del setembre anterior fins aquest juliol. La història es centra principalment en totes les relacions amoroses que té la Carolina durant aquell any, que no són poques. També se'ns presenten diferents històries sobre el germà de la Caro, sobre els seus pares i els seus avis. Durant tot el llibre apareixen sempre la Clod i l'Alis, les millors amigues de la Carolina.

Els personatges estan més o menys ben aconseguits, exceptuant les incoherències que explicaré més endavant. La Carolina o Caro és una noia simpàtica, guapa i que es creu que es menjarà el món, vol ser fotògrafa i li encanta ballar. La Claudia o Clod, una de les millors amigues de la Caro, és una noia grassoneta, feliç, que adora menjar i passar una bona estona amb les seves amigues. És probablement la millor amiga de la Caro, la que millor l'entendrà. Després tenim l'Alis o Alice, l'amiga milionària de la Caro. L'Alis es passa els dies convidant a tot a les seves amigues, li agrada cridar l'atenció, passar per sobre les altres i ser la millor. La família de la Caro és normal, el seu germà Rusty James vol ser escriptor i el seu pare no ho vol. La seva germana Alessandra i ella no es porten gens bé. La Caro té molt bona relació amb la seva mare i els seus avis, persones molt importants per ella durant tota la història, la relació amb el seu pare en canvi és difícil.

He de dir que he trobat aspectes molt poc creïbles en la novel·la, sobretot l'actitud de les tres noies. Les noies protagonistes (la Carolina, l'Alis i la Clod) tenen entre 13 i 14 anys durant el llibre. Una noia d'entre 13 i 14 anys NO FA el que fan aquestes noies, o això crec/ espero. Anem per punts, a una noia d'aquesta edat no li solen anar al darrere nois d'entre 17 i 20 anys. No acostuma a sortir amb nois d'aquestes edats. No surt de festa quasi cada setmana, la meitat dels dies. No surt de festa entre setmana de nit, i menys encara si al dia següent hi ha classe. Que jo sàpiga a Itàlia la gent de 13-14 anys NO pot conduir, per quina raó totes aquestes noies tenen cotxe? L'Alis és l'amiga milionària de la Carolina, des del meu punt de vista, per molts diners que tingui una amiga de 14 anys, no es dedica a regalar ipods, mòbils i càmeres de fotos alegrement a les seves amistats. Tampoc és molt normal que aquestes noies tots els dies després de classe, surtin a prendre un cafè o gelat o el que sigui, i menys encara que després acabin traient notables i excel·lents, que la gent d'aquesta edat ESTUDIA. 
Per tant, crec que el llibre es mereix un punt menys, simplement per aquesta poca concordança amb l'edat i les coses que fan. Crec que qualsevol noia d'aquesta edat que el llegeixi, no es deu veure molt reflectida ni sentir  identificada amb la meitat de les coses que fan la Caro i les altres dues.

El títol de llibre, com ja vaig comentar quan el vaig comprar, em sembla lleig per no dir horrible. Amore 14 l'original era força més bonic, la veritat el títol em sembla força infantil, encara que s'acosta bastant a la temàtica de la novel·la. Durant tot el llibre la Carolina, en primera persona, ens explica els seus amors i els seus desamors. 

Opinión personal:

Carolina se enamora es el libro que este año se ha publicado de Federico Moccia. Sigue la línea de todas las otras novelas de Moccia, el tema principal es el amor. He leído todos los libros de Moccia y quiero decir que este, aunque me ha gustado me ha parecido muy poco realista, aun así, me ha gustado más de lo que esperaba. Creo que si os gustan los libros de Moccia, probablemente este también os gustará.

La historia empieza cuando Carolina, que tiene 14 años, está preparándose para pasar un gran día con Massi. Entonces empieza a contarnos mediante un flashback todo lo que le ha ido pasando antes de ese día, desde septiembre hasta julio. El libro se centra principalmente en todas las relaciones amorosas que tiene Carolina durante ese año, que no son pocas. También se nos presentan diferentes historias sobre su hermano, sus padres y sus abuelos. Durante todo el libro también aparecen Alis y Clod, las mejores amigas de Carolina.


Los personajes están más o menos bien conseguidos, exceptuando las incoherencias de las que hablaré más adelante. Carolina o Caro es una chica simpática, guapa y que cree que se comerá el mundo,  quiere ser fotógrafa, adora bailar, estar con sus amigas y está buscando el amor de su vida. Claudia o Clod, una de las mejores amigas de Caro, es una chica gordita, feliz, que adora comer y estar con sus amigas. Es probablemente la mejor amiga de Caro, la que más la entenderá. Después tenemos a Alice o Alis, la amiga millonaria de Caro, se pasa el día invitando a sus amigas a fiestas a comer y también les compra cosas. A Alis le encanta llamar la atención, pasar por encima de los demás y ser la mejor. La familia de Caro es normal, su hermano Rusty James, o así es como ella lo llama, quiere ser escritor pero su padre no lo quiere. Rusty y Caro están muy unidos. Alessandra es la hermana de Caro, no se llevan nada bien. Caro tiene muy buena relación con su madre y sus abuelos, personas realmente importantes para ella durante la historia, la relación que mantiene con su padre es difícil.


Tengo que decir que he encontrado aspectos muy poco creíbles en la novela, sobretodo la actitud de las tres chicas. Las chicas protagonistas (Caro, Alis y Clod) tienen entre 13 y 14 años durante el libro. Una chica de entre 13 y 14 años NO HACE lo que estas chicas suelen hacer, o eso espero. Vayamos por puntos, a una chica de esta edad no le suelen ir detrás chicos de entre 17 y 20 años. No suelen salir con chicos de estas edades. No salen de fiesta casi todas las semanas, ni la mitad de los días. No salen de fiesta de noche y menos aún si hay clase al día siguiente. Que yo sepa, en Italia la gente de 13-14 años NO puede conducir, ¿por qué razón todas estas chicas tienen coche? Alis, la amiga millonaria de Carolina, desde mi punto de vista, por mucho dinero que tenga una chica de 14 años, no se dedica a regalar móviles, ni ipods ni cámaras de fotos a sus amigas alegremente. Tampoco es muy normal que estas chicas todos los días después de clase, salgan a tomar cafés, helados… y menos aún que después acaben sacando buenas notas, la gente de esta edad estudia.


Por lo tanto creo que el libro se merece un punto menos, simplemente por la poca concordancia entre la edad de las chicas y las c osas que hacen. Creo que las chicas de esta edad que lean el libro no se verán ni reflejadas ni identificadas con la mitad de cosas que Caro y sus amigas hacen.


El título del libro, como ya comenté cuando lo compré me parece muy feo, por no decir horrible. Amore 14 es el original y es bastante más bonito, la verdad el titulo me parece bastante infantil, aunque se acerca bastante a la temática de la novela. Durante todo el libro Carolina, en primera persona, nos cuenta sus amores y desamores, de aquí el título.


I això és tot per avui, després o demà un In My Mailbox, que ja tinc novetats.
Y eso es todo por hoy, después o mañana un In My Mailbox, que ya tengo novedades.

Marta

5 comentaris:

  1. Doncs a mí no em convenç aquest llibre la veritat... no l'he llegit, però estic força decepcionada amb en Moccia, així que dubto molt que me'l compri, i més si dius que es tan irreal...

    un petoneet!

    ResponElimina
  2. igual, me ha tocado leer DE TODO sobre este libro. Personalmente no me gustó mucho, pero otros libros de Moccia me han encantado :)

    ResponElimina
  3. Yo soy fan numero uno de moccia. Me han encantado todos los que ha publicado pero este es uno de los que menos me ha gustado.


    Tienes premio en mi blog. Saludos ^^

    ResponElimina
  4. @Alba jajaja després de la teva mala experiència entenc que no vulguis tornar a llegir res més d'ell. Tot i això, té coses millors! I sí, és molt, però molt subrealista!
    Un petó

    @Ely Cervantes A mi también me han gustado mucho más otros libros, pero esperaba bastante menos de este, supongo que por eso me ha acabado gustando!

    @Escondida entre letras No es de mis favoritos, y como a ti me han gustado otros mucho más! Muchas gracias por el premio ^^ En la siguiente entrada cuelgo el premio!

    ResponElimina
  5. Marta respecte la teva opinió personal crec que estàs una mica equivocada...
    Tinc quinze anys el meu noi en té vint-i-tres.
    Surto gaire bé cada dia i les meves notes han estat força bé, més ben dit molt bé! M'esperava una puntuació molt més baixa a final de curs.

    Alba(:

    ResponElimina