dijous, 5 de maig del 2011

Opinió/n Cry Freedom - John Briley

Hola! Avui us voldria ensenyar un llibre que m'ha sorprés molt Cry Freedom. Era una lectura obligatòria d'anglès i per tant no n'esperava res, estava convençuda que seria un llibre horrible. Quina va ser la meva sorpresa fa dues setmanes quan vaig descobrir una història increïble sobre la llibertat en aquest llibre aparentment tant poc interessant. Vaig decidir que probablement us el recomanaria. D'aquest llibre hi ha una pel·lícula de Richard Attenborough que es va estrenar l'any 1987.


Hola! Hoy quería enseñaros un libro que me ha sorprendido muchísimo Cry Freedom. Era una lectura obligatoria para inglés, y por esta sencilla razón no me apetecía nada leerlo y no esperaba que me gustara lo más mínimo. Es más, estaba convencida que sería una lectura horrible. Cual ha sido mi sorpresa al descubrir que este libro esconde una historia increíble sobre la libertad. De este libro hay una película de Richard Attenborough del año 1987.

Començo amb la fitxa tècnica, la sinopsis i per acabar la meva opinió:

Empiezo con la ficha técnica, la sinopsis y acabo con mi opinión:

Títol/título: Cry Freedom
Títol/ título original: Cry freedom
Autor: John Briley
Editorial: Oxford
Segell/ sello: Oxford Bookworms stage 6
Preu/ precio: 7,5€ aprox. (No ho recordo bé, no lo recuerdo bien).
ISBN 9780194792561

Sinopsis: It's in English
They said Steve Biko was a man of violence; then why did he talk of peace? They said he wanted revolution; so why did he talk of friendship? They said he died of hunger; why was his body broken and bruised?
This is a story of a ma'ns fight with the government of South Africa. It is the story of all people who prefer truth to lies. It is the story of all people who cry "Freedom", and who are not afraid to die.

Opinió personal:
La història comença quan Donald Woods decideix escriure un article criticant Steve Biko, un líder negre que vol la igualtat entre els blancs i negres a Sud Àfrica. Aleshores rep la visita d'una dona que està molt enfada per l'article que ha escrit i li demana que vagi a parlar amb en Bika abans d'escriure res. Donald Woods decideix anar-lo a veure i descobreix que Steve Biko és una persona completament increïble que lluita amb paraules per la igualtat.

Donald Woods en un inici es mostra reticent a parlar i trobar-se amb Steve Biko, però com és periodista decideix visitar-lo per veure la seva opinió i el seu punt de vista. Steve Biko vol la pau, no és una persona violenta encara que la policia vol fer-ho creure. 

Cry freedom és una història sobre la llibertat, sobre la crueltat i sobre quan estúpida arriba a ser la gent a vegades. El llibre vol mostrar la lluita entre els negres i els blancs per la igualtat. Ells hi eren primer, però els blancs els hi han pres tot i encara els volen prendre més coses. No és just, però com només ho denuncien negres no té cap mena de valor. Fins que Donald Woods un important periodista ho descobreix i decideix que no pot seguir així. Donald Woods paga un preu molt alt per poder explicar la història de Steve Biko, ell i la seva família es veuen obligats a prendre decisions molt dures perquè es pugui arribar a fer justícia.
El llibre està molt bé i és una bona història. Si voleu practicar anglès aquest llibre us pot ser d'utilitat. Pertany a l'Editorial Oxford Bookworms i és del nivell més alt. Un llibre totalment recomenable.

Opinión personal:
La historia empieza cuando Donald Woods decide escribir un artículo criticando Steve Biko, un líder negro que quiere la igualdad entre blancos y negros en Sur África. Entonces recibe la visita de una mujer que está enfadadísima por el artículo que ha escrito sobre Biko, le pide que hable con él antes de escribir nada. Donald Woods decide ir a ver a Steve Biko y descubre que es una persona completamente increíble que lucha con palabras por la libertad.

Donald Woods en un inicio se muestra reticente a hablar y encontrarse con Steve Biko, pero como es periodista decide visitarlo para entender su opinión y su punto de vista. Steve Biko es una persona muy pacífica que quiere la paz, y denuncia la violencia.

Cry freedom es una historia sobre la libertad, la crueldad y cuan estúpida puede llegar a ser la humanidad. El libro quiere mostrar la lucha por la igualdad. Los negros estaban antes, los blancos los ocuparon y ellos no lo impidieron, ahora se lo han quitado tod.  No es justo, pero como los únicos que lo denunciaban eran negros no tiene valor. Hasta que Donald Woods un importante periodista lo descubre y decide que no puede seguir así. Donald Woods paga un precio muy elevado por poder explicar la historia de Steve Biko al mundo, él y su familia se ven obligados a tomar decisiones muy duras para poder hacer justicia a Biko.
El libro está muy bien y explica una buena historia. Si queréis practicar inglés este libro os puede ser de utilidad. Pertenece a la Editorial Oxford Bookworms y es el del nivel más elevado. Un libro totalmente recomendable.

See you tomorrow,


Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada