divendres, 20 de maig de 2011

Opinió/n Vampire Academy - Richelle Mead

Hola! Avui mateix he acabat Batxillerat i ho he aprovat tot! ^^ Per tant, fins divendres que ve (27 de maig) estic de vacances!!! Aquests dies intentaré publicar opinions d'alguns llibres que he llegit últimament, o que m'han agradat, o que simplement em ve de gust escriure'n una opinió.

Hola! Hoy mismo he terminado, por fin, Bachillerato y lo he aprovado todo! ^^ Por lo tanto, hasta el viernes que viene (27 de mayo) estoy de vacaciones!!! Estos días intentaré publicar opiniones de algunos libros que he leído últimamente, o me han gustado, o que simplemente me apetece escribir sobre ellos.


Comencem avui amb Vampire Academy, la meva saga de vampirs preferida. Hi ha algú en aquest món que hagi llegit Vampire Academy i no li hagi agradat? Ho dubto. És bo, molt bo, boníssim. Molt diferent al que hi ha sobre vampirs i molt divertit.
Vampire Academy és la primera novel·la d'una saga de 6 llibres, tots publicats a EEUU, només tres aquí, escrita per Richelle Mead. Tot el que escriu Richelle Mead és fresc, divertit i original, val la pena llegir els seus llibres.

Empiezo con Vampire Academy, mi saga favorita de vampiros. Es tan buena, que yo me pregunto si hay alguien que ha leído Vampire Academy y no lo ha pasado bien. Es un libro bueno, es una saga buenísima, muy, muy buena. Muy diferente a todo lo que hay sobre vampiros (y mira que se han escrito cantidad de cosas)!.
Vampire Academy es la primera novela de una saga de 6 libros, todos publicados en USA, solo los tres primeros publicados aquí, escrita por Richelle Mead. Todo lo que escribe Richelle Mead es fresco, divertido y original, merece la pena leer sus libros.

Vampire Academy no es troba en català, només ha estat editat i publicat en castellà per Alfaguara. 
Vampire Academy no está publicado ni editado en catalán, solo en castellano por Alfaguara.

Fitxa tècnica/ ficha técnica:

Títol/ título: Vampire Academy
Títol/ título original: Vampire Academy
Autor: Richelle Mead
Editorial: Alfaguara
Pàgines/ páginas: 392
Preu/ Precio: 14,95€ 
De butxaca/ de bolsillo: 8,95€
ISBN: 9788420422596

Puntuació/n: ***** (5/5)

Sinopsis:
Los dhampir no pueden enamorarse. Son exclusivamente guardianes y están obligados a protegerse continuamente de las mortales amenazas de los strigoi (los vampiros más violentos y peligrosos, los únicos que nunca mueren). Esto es un problema para Rose cuando descubre que su tutor en la Academia de vampiros va a ser Dimitri, por quien se siente más que atraída. El único rival a su medida es también el único que puede ayudarla a salvar a su mejor amiga…...


Opinió personal:

Les primeres pàgines (només parlo del que passa al primer capítol, sense spoilers concrets de la novel·la, sinó que dono una idea general).

La Rose Hathaway és una dhampir i des de sempre ha estat molt unida a la seva millor amiga Lissa Dragomir, una moroi. Els dhampir són mig vampirs i mig humans, i estan destinats a protegir als moroi, que són els vampirs vius (poden morir) que tenen poders màgics. Després hi ha uns altres éssers, els strigoi, vampirs creats, que estan morts. Per crear un strigoi un moroi ha de matar un humà, dhampir o moroi alimentant-se d'ell fins a matar-lo, també els humans i dhampirs poden ser convertits en strigoi per altres strigoi. 

La Rose i la Lissa tenen un vincle, la Rose pot sentir tot el que sent la Lissa, sempre. La història comença quan les dues noies, porten dos anys fugint de l'Acadèmia Sant Vladimir, una escola per a moroi i dhampirs, on aprenen a lluitar els dhampir i els moroi a fer màgia. Es troben en una residència universitària quan la Rose nota que hi ha algú sospitós fora de la residència i decideixen marxar, pensen que els de l'escola les han trobades. Mentre fugen de la residència, un equip de guardians de l'Acadèmia les troben i les retenen per tornar-les a Sant Vladimir. 
Un cop a l'Acadèmia, la Rose s'ha d'enfrontar amb la directora que la vol expulsar de l'escola. No corre el mateix risc la Lissa, ja que ella pertany a una de les 12 famílies reials, i és l'última descendent de la seva. Quan la directora és apunt de decidir expulsar la Rose, un nou guardià, Dimitri Belikov, decideix donar-li suport i aconsegueix que la Rose es quedi a canvi de fer treballs comunitaris i fer dues hores extres diàries de pràctiques amb el Dimitri.

Fins aquí, l'inici de la novel·la. He de dir que vaig comprar aquest llibre al poc que sortís amb l'esperança que fos diferent, i valgués la pena. El vaig llegir en poc més de dos dies i em va sorprendre molt gratament.

Els personatges són molt complexos, la Rose és una noia molt forta, pot arribar a tenir molt mal caràcter i és altament sarcàstica. Li agrada fer el que vol, sense obeir ni normes ni lleis, però de mica en mica anirem veient que pren consciència de les coses i es centra una mica. Veiem que és diferent al principi i al final del llibre. La majoria de les converses que té amb qualsevol personatge són sarcàstiques i iròniques, aconsegueixen fer-te somriure.

La Lissa és la millor amiga de la Rose, una moroi, l'última Dragomir a qui se suposa que la Rose gràcies al seu vincle protegirà quan es graduï. És molt sovint egoista encara que estima molt la Rose, personalment no em cau malament encara que a vegades la trobo un xic atontada i poc decidida. És un personatge que va canviant a cada llibre. Per mi el millor de la Lissa ho trobem a l'últim llibre Last Sacrifice.

El Dimitri Belikov és el guapíssim guardià que donarà classes particulars de lluita i defensa a la Rose per haver perdut dos anys. És un personatge tant interessant que crec millor, no parlar-ne gaire i que el descobriu vosaltres mateixos al llibre.

Després trobem personatges més o menys importants com la Natalie, el Jesse, la Mia, el Mason, l'Eddie entre d'altres. Tots tindran el seu petit minut de glòria i seran importants per desenvolupar i crear la trama.

Durant tota la novel·la estarem buscant quin és el fet que va portar a les protagonistes a fugir de Sant Vladimir, per quin motiu la Lissa té problemes amb la màgia i quina relació hi ha entre el Dimitri i la Rose.

Conclusió, com ja he dit Vampire Academy és un llibre que s'ha de llegir, jo l'he recomanat molt i a totes les persones que m'han fet cas els hi ha encantat. És una nova versió de vampirs, és una història molt diferent i original, és molt divertit i riuràs molt. I si no el llegeixes ara, i algun dia et cau a les mans te’n penediràs de no haver-lo llegit abans.  Un cop el comences no el pots deixar anar. Vampire Academy és completament addictiu.
Opinión personal:

Las primeras páginas (solo hablo de lo que pasa en el primer capítulo, sin spoilers concretos  de la novela, idea general).

Rose Hathaway es una dhampir i desde siempre ha estado muy unida a su mejor amiga Lissa Dragomir, una moroi. Los dhampir son medio vampiro y medio humano, y están destinados a proteger a los moroi que son vampiros vivos (pueden morir) y tienen poderes mágicos. También existe otro tipo de ser, los strigoi, unos vampiros asesinos creados a partir de la muerte. Para crear un strigoi es necesario matar a un humano, dhampir o moroi bebiendo su sangre, u otro strigoi puede crear nuevos strigoi.

Rose y Lissa están conectadas por un vínculo, Rose puede sentir todo lo que le pasa a Lissa, siempre. La historia empieza cuando las dos chicas se encuentran en una residencia, hace dos años huyeron de la Academia San Vladimir. San Vladimir es una escuela de vampiros, donde se enseña a los moroi magia y a los dhampir a ser guardianes.
Rose y Lissa están en la residencia universitaria en la que viven cuando Rose oye y ve un tipo extraño merodeando cerca de su ventana, en ese momento deciden huir de allí. Están marchándose cuando un grupo de guardianes de la Academia las encuentran y se las llevan de vuelta a San Vladimir.

En la Academia, Rose tiene que vérselas con la directora que la quiere expulsar. Lissa en cambio como es una moroi y pertenece a una de las doce familias reales no puede ser expulsada. Lissa es también el último miembro de la familia real Dragomir.
Cuando Rose está a punto de ser expulsada por la directora, el guardián Dimitri Belikov (el que retuvo y localizó a las chicas y se encargó de traerlas de nuevo a la Academia) aboga a favor de Rose. Se ofrece como voluntario para darle clases de lucha extras ya que al haber estado de fuga durante dos años ha perdido un par de cursos.

Hasta aquí el primer capítulo e inicio de la novela. Debo decir que compré cuando salió este libro buscando una novela de vampiros diferente y que valiera la pena. Lo leí en muy poco tiempo, dos días si llega, y me encantó.

Los personajes son muy complejos, Rose es una chica muy fuerte, puede llegar a tener muy mal carácter y es muy sarcástica (me encanta). Le gusta hacer lo que quiere, no obedece normas ni leyes, pero a medida que avanza la historia vemos que va madurando y toma conciencia de las cosas. Va cambiando a lo largo de la novela.
Muchísimas de las conversas que leemos entre Rose y cualquier otro personaje son sarcásticas y muy divertidas, a mí me hacen reír a carcajadas.

Lissa es la mejor amiga de Rose, una moroi, la última Dragomir a quién se supone que Rose deberá proteger cuando se convierta en guardiana, gracias a su vínculo. Muchas veces Lissa es egoísta, piensa demasiado en sí misma, aunque quiere mucho a Rose. Personalmente no me cae mal, es a veces un poquito atontada pero es buena chica. Es un personaje que a lo largo de la saga cambia muchísimo, a mi parecer el mejor momento de Lissa es en el último libre Last Sacrifice.

Dimitri Belikov es el guapísimo guardián que dará clases particulares de lucha y defensa a Rose, por culpa de haber estado dos años fugada.
Os podría decir lo mucho que me gusta el personaje de Dimitri y cuan interesante es, pero os recomiendo que leáis el libro y lo veáis vosotros mismos.

Encontramos otros personajes más o menos importantes que ayudan a tejer la trama de Vampire Academy, le dan fondo y hacen de este libro una novela excepcional. Natalie, Jesse, Mia, Mason o Eddie son solo algunos de los personajes que veremos en Vampire Academy, y si leéis la saga entera veréis como van cambiando, todos acaban siendo importantes.
 
Durante toda la novela estaremos expectantes a descubrir cuál es el hecho que llevó a nuestras protagonistas a huir de San Vladimir, porqué Lissa tiene un problema con la magia y cuál es la verdadera relación entre Dimitri y Rose.

Conclusión, como ya he dicho cientos de veces, Vampire Academy es un libro que debéis leer. Yo no me canso de recomendarlo, y las personas que me han hecho caso y lo han leído lo han disfrutado mucho. Es una nueva versión de vampiros, es una historia muy diferente, muy original, muy fresca y muy divertida. Si no le lees ahora, y lo lees de aquí un tiempo, simplemente piensa que te vas a arrepentir de no haberlo leído antes. Una vez empieces con Vampire Academy no podrás parar, es completamente adictivo.I això és tot sobre Vampire Academy, jo si fos vosaltres demà mateix aniria a comprar-lo si no l'heu llegit encara. Afegir que el 23 d'agost sortirà un còmic del primer llibre a USA i que és de les poques sagues que no decau, tots els llibres són bons.

Y eso es todo sobre Vampire Academy, yo si fuera vosotros mañana mismo iría a comprarlo si aun no lo habéis hecho. Añado que el 23 de agosto saldrá el cómic del primer libro en USA y que es de las pocas sagas que no decae, todos los libros son buenos.Marta

3 comentaris:

 1. Yo sólo me he leído el primer libro y me gustó pero no me entusiasmó como para leerme los siguientes, aunque me han dicho que mejora mucho así que espero ponerme con ellos pronto.
  Porque pese a lo que he dicho creo que es una de las mejores series juveniles que hay.

  Un beso
  Dácil

  ResponElimina
 2. @Dácil va mejorando :) Yo también creo que es de lo mejor que hay juvenil!

  Besos

  ResponElimina
 3. Uff pues mira que escucho de hablar sobre esta serie pero no se por qué, no termina de convencerme xd. Saludos!!

  ResponElimina