dilluns, 18 d’abril del 2011

La Maternitat d'Elna - Assumpta Montellà

Hola, avui voldria fer una ressenya/opinió d'un llibre que he llegit fa molt poc, La Maternitat d'Elna, és un llibre històric sobre com una gran dona, Elisabeth Eidenbenz, va ajudar a salvar 597 nens de la mort.

Hola, hoy quería hacer una reseña/opinión de un libro que he leído hace muy poco tiempo, La Maternidad de Elna. Un libro histórico sobre como una gran mujer, Elisabeth Eidenbenz, ayudó a salvar 597 niños de una muerte segura.


Aquest llibre el vaig conèixer fa tres anys quant Assumpta Montellà va venir un dia al meu institut a explicar la història de la maternitat i d'Elisabeth Eidenbenz. Jo no hi tenia gran expectatives posades en la conferència, he de dir que les que havíem tingut aquell havien estat molt pesades. Tot va començar a canviar quan Assumpta Montellà ens presentà el tema del llibre: les dificultats de les dones exiliades per donar a llum als camps de concentració francesos i com una dona va ajudar aquestes futures mares. L'Assumpta va descobrir aquest pedaç de la nostra història per casualitat i es va sorprendre molt que no fos una història coneguda. Com ella diu "és un tema de dones".

Supe de la existencia de este libro hará tres años, un día Assumpta Montellà visitó mi instituto para contarnos la historia de la maternidad y de la obra de Elisabeth Eidenbenz. Yo no tenía muchas expectativas puestas en la conferencia, todas las habíamos tenido últimamente habían sido muy pesadas. Todo  cambió cuando Assumpta Montellà presentó el tema del libro: las dificultades de las mujeres exiliadas para dar a luz en campos de concentración franceses y como una mujer las ayudó. Assumpta descubrió esta historia por casualidad y se sorprendió mucho de que no fuera una historia conocida. Según ella el motivo es que "es un tema de mujeres."

La Maternitat d'Elna és un llibre històric que recull les vivències de tres dones i dels seus tres fills durant l'exili després de la Guerra Civil. Mostren com va ser la vida als camps de concentració de les platges d'Argeles i Sant Cebrià, a França. 
Elisabeth Eidenbenz una mestra suïssa va quedar impactada quan veié que la majoria de dones que havien de donar a llum als camps de concentració no podien donar el pit als seus fills i aquesta acabaven morint de fred i de fam. L'Elisabeth va voler trobar una solució i amb molt ajudat de Suïssa va poder obrir una Maternitat a Elna, França. Aquesta maternitat va estar oberta des de l'any 1939 al 1943, quan les tropes alemanyes van obligar a tancar-la.

La Maternidad de Elna es un libro histórico que recoge las vivencias de tres mujeres y de sus tres hijos durante el exilio después de la Guerra Civil. Muestran como fue la vida en los campos de concentración de las playas Argeles i Sant Cebrià, Francia. 
Elisabeth Eidenbenz una maestra suiza quedó impactada cuando vio que la mayoría de las mujeres que habían dado a luz en los campos de concentración no tenían leche y no podían dar nada a sus hijos, estos acababan muriendo de frío y hambre en la playa. Elisabeth quiso encontrar una solución y con muchísima ayuda de Suiza pudo abrir la Maternidad de Elna, Francia. Esta maternidad estuvo abierta desde el año 1939 al 1943, cuando las tropas alemanas obligaron a cerrarla.

Assumpta Montellà ens transcriu molt amablement el testimoni de tres dones, tres grans dones com van sobreviure després de la Guerra Civil. Són tres històries molt commovedores, molt tendres i molt emotives que ens traslladen a una Espanya mig destruïda pels nacionals. La Maternitat d'Elna és una història d'esperança i de supervivència, per tant de lectura obligatòria.

Assumpta Montellà transcribe muy amablemente el testimonio de tres mujeres, tres grandes mujeres. Como pudieron sobrevivir después de la Guerra Civil. Son tres historias muy conmovedoras, muy tiernas y muy emotivas que nos trasladan a una España casi destruida por los nacionales. La Maternidad de Elna es una historia de supervivencia llena de esperanza. Sí, es de lectura obligada.




Per tant, com us podeu imaginar, el llibre el valoro amb la màxima puntuació possible CINC ESTRELLES!

Por todas estas razones, podéis imaginar que el libro lo valoro con la máxima puntuación posible CINCO ESTRELLAS!

Curiositat, en l'actualitat es fan trobades de nenes que es diuen Elna, en honor a Elisabeth Eidenbenz i la seva gran obra. Aquest llibre, des que vaig saber-ne la història l'he tingut al cap i he pensat moltes vegades en llegir-lo, ara ja el tinc i estic esperant que arribi el dia de Sant Jordi perquè l'Assumpta Montellà me'l signi.

Curiosidades, en la actualidad se hacen encuentros de niñas que se llaman Elna en honor a Elisabeth Eidenbenz y su gran obra. Este libro desde que supe de que trataba he querido comprarlo y ahora, por fin, es mío. Tengo muchas ganas de que llegue Sant Jordi y Assumpta Montellà me lo firme.

Espero que us hagi agradat la primera ressenya/ opinió.

Espero que os haya gustado la primera reseña/opinión.




Marta

4 comentaris:

  1. M'ha semmblat molt interessant podria fer-me un resum del llibre i enviar-me'l?
    El meu correu electronic es : cristina_urbano72@hotmail.com
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaja no! t'ho llegeixes i ya, vago asqueròs!!

      Elimina